FRI FRAKT INOM SVERIGE

Historian om Air Jordan 1 

Det är den som startade allt! Air Jordan 1 satte inte bara upp vägen för Jordan Brand. Det bidrog också till att skapa vägen för sneakerkulturen som vi känner den idag.


Den som startade allt! 

Air Jordan 1 designades av Peter Moore och släpptes 1985. Releasen var knuten till Michael Jordans rookiesäsong i NBA. Designen av Jordan 1 var ganska enkel och överensstämmande med tidens andra basketskor. Jordan 1 saknade den sofistikerade tekniken som Jordan Brand skulle vara känt för med senare omgångar. Nike var dedikerade till att ge Michael Jordan sina egna sko och varumärke att växa med. Det engagemanget är tydligt när du ser skons distinkta logotyp. Moore designade en vingsymbol, en föregångare till Jumpman-logotypen, som placerades på skons övre ankel.

 

The Jordan 1 Business

Michael Jordan skrev på ett rekommendationskontrakt med Nike för 2,5 miljoner dollar under hans rookieår. Det ser ut som prissättningen för röjningsgången idag, men vid den tiden ansåg många att MJ, en oprövad rookie, inte förtjänade ett så stort kontrakt.

När sneakerheads tänker på Jordan 1 och colorways tänker de vanligtvis först på Jordan 1 "Banned". The Banned, även känd som "BRED", hade en svart, röd och vit färgsättning. Skon fick det förbjudna smeknamnet eftersom varje gång Jordan snörde på dem fick han böta $5 000 per match.

Idag tillåter NBA spelare att bära nästan vilken sko de vill, oavsett färg eller design. 1985 var ligan mycket mer konservativ när det kom till skor och Air Jordan 1 Banned bröt mot ligans uniformsregler. Det har pratats om att Banned-legenden är mer fiktion än verklighet. Med många spekulationer om att det hela var ett marknadsföringsknep av genierna på Nike. Oavsett berättelsens giltighet bidrog The Banned saga till att göra Air Jordan 1 till en legend.Jordan 1 Arvet

Varje bra berättelse måste ha ett inledande kapitel. För legenden om Jordan Brand är dess första kapitel Air Jordan 1. Skons enkelhet på många sätt gör den ännu mer poetisk och passande som ett första kapitel. 1985 kunde ingen ha drömt om att Michael Jordan skulle bli den största basketspelaren genom tiderna. De hade heller aldrig kunnat drömma om hur inflytelserik och framgångsrik Air Jordan sneaker-serien skulle bli heller. Air Jordan 1 är bokstavligen den som startade allt.

Spana in Air Jordan 1 här! 

Vem sätter de senaste trenderna inom sneakergamet i Sverige?

Det råder ingen tvekan om att märken som Nike, Adidas och New Balance dominerar när det kommer till att forma och sätta standarden inom sneakergamet. Varje år släpps t.ex. nya Jordan 1 sneakers, och man kan bara imponeras av hur den klassiska skosilhuetten fortsätter att leverera med dess unika design.

När det kommer till att köpa ett par nya sneaks är det några märken som med säkert lever upp till hypen, prislappen och allt som följer med det. Som tur är kan du hitta de senaste trenderna och de hetaste nya sneakersna här på Soleplus, där vi alltid har fingret på pulsen och ser vad som händer bland sneakerentusiaster.


Mer specifikt om de olika modellerna
På Soleplus hittar du sällsynta sneakers som är svåra att få tag på. Om du funderar på om du ska välja en Jordan 1, New Balance 550 eller en fräsch Yeezy sneakers, så finner du dom senaste släppen och de mest eftertraktade modellerna hos Soleplus.

Jordans
Du kommer inte gå fel i staden med denna legendariska sneaker. Den finns i både låg, mellan och hög modell. Skon från Nike introducerades för världen för första gången 1985, när den ikoniske, karismatiske och sedan aktiva basketspelaren, Michael Jordan, tog sig till banan iförd ett par Jordans för allra första gången. Sedan dess är den populära sneakern fortfarande förknippad med den amerikanska basketstilen, samtidigt som den även köps över hela världen för utomhusbruk.

Dunks
Nike Dunks är en sneakerserie som såg dagens ljus som en utlöpare av Nikes basketkollektion. De upplevde till en början inte någon större framgång – kanske för att de levde i skuggan av de populära Jordans. Senare införlivades de i Nikes skateboardlinje, Nike SB, som förknippade dem med en ny kultur där de trivs idag.

Air Force 1
Nike Air Force 1 är Nikes absolut mest populära sneakerserie hittills. Skorna är ursprungligen från 1982, och har varit den absoluta bästsäljaren världen över sedan dess. Idag har över 5 000 olika versioner av modellen producerats i en mängd färger och former, och det ser verkligen INTE ut att sluta komma flera unika tolkningar på den populära siluetten . Air Force 1-modellen har ett fantastiskt bra snitt på skon vilket gör att den kan användas både till fest och vardags, eller varför inte något spännande äventyr?

Yeezy
Den vågade och oortodoxa sneakerlinjen från Adidas designades av den välkände, kontroversiella och i vissas ögon geniale rapparen Kanye West. Den experimentella designen är något som delar upp vattnet, vilket går väldigt bra med Kanye Wests – som nyligen bytt namn till Ye.

New Balance
Från den stereotypa bilden av en så kallad "pappaskon” till en sneaker, som idag är ett obligatoriskt föremål på skohyllan hos varje ung och fräsch stadsmänniska. Man ser många olika New Balance-modeller i gatubilden, men deras 550-modell har en annan och mer avslappnad look, vilket gör dem till en absolut eftertraktad sneaker i bland annat Sverige.