Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

AIR JORDAN 1: KOMPLETT PASSFORM OCH STORLEKSGUIDE

Första gången släpptes 1985 är det ingen hemlighet att Air Jordan 1 har varit den mest populära sneakern genom tiderna. Framtagen av Nike och designad av Peter Moore, Air Jordan 1 var Michael Jordans signaturbasketsneaker. Sedan dess har vi sett basketsko-modet explodera med en uppsjö av färger och material som används för att ta fram Air Jordan 1s. 

Air Jordan 1 är cementerad i sneakerkulturen och Nike har sett till att detta representeras genom att göra samarbeten med de mest exklusiva märkena och designers som planeten någonsin sett. Märken som Dior och Levis, sedan Designers som Virgil Abloh och Travis Scott.

 
Det är viktigt att få rätt storlek när du handlar Air Jordan 1s, nedan har vi den kompletta storleksguiden för alla människor att shoppa alla Air Jordan 1s för att säkerställa att du får rätt storlek och passform.

 

Vilken storlek bör jag välja i Air Jordan 1?
Det korta svaret är att Air Jordan 1 tenderar att vara normala i storleken, men olika fotformer och modeller kan passa olika. Personer med den smalare foten skulle rekommenderas att gå ner en halv storlek för att skapa en mer åtsittande passform. 

Och tvärtom, en person med en bred fot ska hålla sig normal i storleken, det är viktigt att komma ihåg att denna sneaker är designad för basket så att den även bärs löst den kommer att sitta kvar på foten, snörningssystemet går upp för ankeln för att ge extra stöd.

 

HUR PASSAR JORDAN 1 HIGH?
Jordan 1 High designades ursprungligen som basketskor och är därför mycket vänliga mot personer med bredare fötter. Vi tycker att med Air Jordan 1 High är det oftast bäst att hålla sig till din vanliga storlek men om du föredrar en smalare/snävare passform kan det vara möjligt att gå ner en halv storlek men tårna kan vara väldigt nära änden av skon.

Personligen bär vi Air Jordan 1 med snören lösa för att få den på och av och den är helt bekväm och faller aldrig av. Air Jordan 1 High har något fler spetshål än Mid modellen och någon annan Air Jordan så att den kan bäras löst och ändå stanna på foten.

 

HUR PASSAR JORDAN 1 MIDS?
Jordan 1 Mid passar nästan exakt likadant som Air Jordan 1 High, därför tycker vi att för de flesta människor är det bäst att välja sin vanliga storlek, men återigen kan alla som föredrar en åtsittande passform gå ner en halv storlek. Den enda skillnaden skulle vara den extra öglan på sneakern.

 

HUR PASSAR JORDAN 1 LOWS?
Air Jordan 1 Low skiljer sig något från resten av Jordan-familjen genom att de har en något bredare tåbox så de flesta av oss kommer att vilja gå för en halv storlek ner från vår vanliga storlek men om du letar efter en rymligare passform runt tåsektionen, håll dig sedan till din vanliga storlek.

 

Våra bästsäljande Jordan 1 just nu! 
Jordan 1 Low: Air Jordan 1 Low 'True Blue'

Jordan 1 Mid: Air Jordan 1 Mid 'White Metallic Gold Obsidian'

Jordan 1 High: Air Jordan 1 Retro High OG Chicago 'Lost and Found'

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se