Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

Vem sätter de senaste trenderna inom sneaker-Sverige?

Det råder ingen tvekan om att märken som Nike, Adidas och New Balance dominerar när det kommer till att forma och sätta standarden inom sneakergamet. Varje år släpps t.ex. nya Jordan 1 sneakers, och man kan bara imponeras av hur den klassiska skosilhuetten fortsätter att leverera med dess unika design.

När det kommer till att köpa ett par nya sneakers är det några märken som med säkert lever upp till hypen, prislappen och allt som följer med det. Som tur är kan du hitta de senaste trenderna och de hetaste nya sneakersna här på Soleplus, där vi alltid har fingret på pulsen och ser vad som händer bland sneakerentusiaster.

 

Mer specifikt om de olika modellerna

På Soleplus hittar du sällsynta sneakers som är svåra att få tag på. Om du funderar på om du ska välja en Jordan 1, New Balance 550 eller en fräsch Yeezy sneakers, så finner du dom senaste släppen och de mest eftertraktade modellerna hos Soleplus.


Jordans

Du kommer inte gå fel i staden med denna legendariska sneaker. Den finns i både låg, mellan och hög modell. Skon från Nike introducerades för världen för första gången 1985, när den ikoniske, karismatiske och sedan aktiva basketspelaren, Michael Jordan, tog sig till banan iförd ett par Jordans för allra första gången. Sedan dess är den populära sneakern fortfarande förknippad med den amerikanska basketstilen, samtidigt som den även köps över hela världen för utomhusbruk.


Dunks

Nike Dunks är en sneakerserie som såg dagens ljus som en utlöpare av Nikes basketkollektion. De upplevde till en början inte någon större framgång – kanske för att de levde i skuggan av de populära Jordans. Senare införlivades de i Nikes skateboardlinje, Nike SB, som förknippade dem med en ny kultur där de trivs idag.


Air Force 1

Nike Air Force 1 är Nikes absolut mest populära sneakerserie hittills. Skorna är ursprungligen från 1982, och har varit den absoluta bästsäljaren världen över sedan dess. Idag har över 5 000 olika versioner av modellen producerats i en mängd färger och former, och det ser verkligen INTE ut att sluta komma flera unika tolkningar på den populära siluetten . Air Force 1-modellen har ett fantastiskt bra snitt på skon vilket gör att den kan användas både till fest och vardags, eller varför inte något spännande äventyr?


Yeezy

Den vågade och oortodoxa sneakerlinjen från Adidas designades av den välkände, kontroversiella och i vissas ögon geniale rapparen Kanye West. Den experimentella designen är något som delar upp vattnet, vilket går väldigt bra med Kanye Wests – som nyligen bytt namn till Ye. 


New Balance

Från den stereotypa bilden av en så kallad "pappaskon” till en sneaker, som idag är ett obligatoriskt föremål på skohyllan hos varje ung och fräsch stadsmänniska. Man ser många olika New Balance-modeller i gatubilden, men deras 550-modell har en annan och mer avslappnad look, vilket gör dem till en absolut eftertraktad sneaker i bland annat Sverige. 

 

Vart kommer hypen ifrån?

Det råder ingen tvekan om att en stor del av hypen från de populära sneakers vi bär kommer från de så kallade samarbeten som de flesta märken gör med olika designers, rappare eller modehus.

Nike Jordans hade till exempel ett samarbete med Dior, där de designade en sneaker som idag kostar runt 150 000 SEK. Detta är i sig bra publicitet för Jordans. Dunk-serien har också haft ett populärt samarbete med Travis Scott, och New Balance har fullt upp med att designa olika sneakers i samarbete med Jack Harlow. Båda individerna är välkända rappare, och detta bevisar att hiphop- och rapkulturen lämnar ett betydande avtryck på de trender vi ser i sneakervärlden.

För att bara nämna några andra collabs är Adidas bland annat känd för att ha samarbetat med Pharrell Williams, Prada och för närvarande är deras samarbete med Kanye West och Sean Wotherspoon mycket eftertraktat.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
REA
 
 
REA

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se