Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

Vilken Playstation 5 konsol ska jag välja?

Äntligen är tiden inne för nya generationens spelkonsoler! Vilken PS5 ska du välja? Innan du öppnar upp plånboken och spenderar dina pengar på ditt nya PS5, så är det viktigt att veta vilken konsol som passar bäst för dig; PS5 standard eller digital. I denna artikel jämför vi PS5 standard vs digitala versionen. Vi gör detta för att du ska hitta konsolen mest värd dina pengar.


Playsation 5 disc eller digital - vilken ska jag välja?

Om du inte vet vilken PS5 du ska välja så har du kommit rätt. Vi reder ut vilket PS5 som är bäst för dig. I punkterna nedan kommer vi gå igenom skillnaden mellan standard och digital. Först vill vi bara nämna att att båda versionerna är riktigt bra så oavsett vilken du köper så gör du ett bra köp. Om du har en PS4 eller Xbox One hemma just nu så kommer båda versioner av PS5 bli ett stort steg upp från förra generationens konsoler. Däremot har båda versioner sina för- och nackdelar. För att göra det enklare för dig att välja version så har vi skapat denna artikel om standard vs digital.

Kontroverser kring vilken PS5 man ska köpa har dels handlat om storleken på konsolen men också om skivläsaren. Den senaste Playstation 5 har exempelvis satsat på en futuristisk- och cool design vilket är ganska snyggt, men det går inte att neka att konsolen är väldigt stor.

Gör dig redo för att din nya PS5 kommer att dra till sig uppmärksamhet i ditt hem från vänner och bekanta. Fast den är ju riktigt snygg, så det spelar egentligen inte så stor roll. Den är rentav lite av ett designobjekt och bör lyftas fram som en inredningsdetalj. Vi gillar utseendet och visar gärna upp konsolen, men detta kanske inte passar alla.

 

Skillnaden på Disc och Digital

Skivenheten (Blu-Ray cd läsare) skiljer dessa konsoler från varandra, men också storleken på konsolen. Med den digitala versionen får du en mer slimmad och förfinad design, medans standardversionen är något större och mer robust. De har också en viktskillnad på cirka 0,6 kg. Anledningen är att standardversionen har en 4K blu-ray skivspelare, vilket den digitala versionen saknar. 

Om du sitter på en stor kollektion av blu-ray skivor eller en uppsättning av PS4 spel hemma så kan PS5 standard vara rätt konsol för dig. Om du istället väljer att streama dina filmer online och köpa dina spel via Playstation store så är PS5 Digital Edition den konsol som du borde kika extra på. 
I övrigt så är konsolerna identiska; samma lagringskapacitet med 825 GB anpassad SSD lagring och båda konsolerna har stöd för 4K 120 HZ / 8K HDR. Detta innebär att du kommer att kunna spela dina spel i kristallklar HD oavsett vilken version av PS5 du väljer, förutsatt att din TV klarar av det.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se