Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

Äkthetsprocess

Hur garanterar vi att dina skor är 100% äkta? 

Äkta Nike Dunk | Jordan | New Balance | Yeezy

Soleplus gör vi allt för att se till att sneakers som våra kunder får är 100 % äkta. Sneakervärlden präglas av många imitationer och förfalskningar, varför det är nödvändigt att ha fullständig kontroll över hur de enskilda skorna produceras.

För att tillgodose dessa oäkta skor har vi på Soleplus en särskilt djupgående äkthetskontroll, där vi noggrant undersöker varje par skor innan de skickas ut till kunden.

 

Vår äkthetskontroll består av tre delar: 

 

Kontroll av skor med UV-ljus

De allra flesta imitationer och förfalskningar tillverkas i Putian, Kina, där de många fabrikerna i stort sett följer samma tillvägagångssätt för att utveckla skorna. En av de saker som särskilt gäller skorna som tillverkas i dessa fabriker är att de är stämplade med en osynlig stämpel – oftast på sulan.

Det är här genomlysning med UV-ljus kommer in i bilden. Genom att helt enkelt belysa skon med UV-ljus kan vi snabbt upptäcka om skorna kommer från någon av de illegala fabrikerna i Kina eller om det faktiskt är en produkt som produceras i Nikes kinesiska fabriker.

 
Samarbete med utländska sneakerexperter

Naturligtvis kan inte alla imitationer och förfalskningar upptäckas genom att belysa med UV-ljus. Även om vi har varit i sneakerbranschen i flera år, befinner vi oss fortfarande i situationer där vi tvivlar på äktheten av ett par skor. Om vi ​​inte själva kan bedöma äktheten, och UV-ljuset inte avslöjar något, kontaktar vi våra affärspartners som bl.a. livnär sig på att undersöka äktheten hos olika skor. Det här är experter som har utvärderat tusentals olika sneakers under många år. Deras ögon är därför de skarpaste för att upptäcka förfalskningar och imitationer. I de ytterst få fall vi inte själva kan bedöma skons äkthet har vi därför tillgång till några av de bästa "autenticatorerna" inom sneakerbranschen.

 

Vi har haft våra händer på över tiotusentals skor under de senaste åren

Innan genomlysning med UV-ljus och samarbete med utländska sneakerexperter togs i bruk använde vi våra egna ögon och händer för att undersöka alla skor vi får hem. Vi har båda varit i sneakerbranschen i ett antal år och har haft händerna på över tiotusentals par skor. Vi har därför erfarenheten och kunskapen om hur material, färger, former och mycket mer ska vara. Vi är båda erfarna sneakerssamlare och undersökte därför också, innan vi startade Soleplus, våra egna och andras sneakers för äkthet.


Hos Soleplus hittar du alltid 100% äkta varor. Spana in våra bästsäljare idag!

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se