Högst rankade sneakerbutiken i Sverige 🇸🇪

Fri frakt inom Sverige 📦

Köp nu, betala senare med Klarna

10 TIPS FÖR ATT UPPTÄCKA EN FALSK VINTAGE LOUIS VUITTON-VÄSKA

Om någon skulle be dig att tänka på en mode-logotyp, vad skulle komma upp i ditt sinne? Mycket troligtvis: LV från Louis Vuitton. Detta varumärke har verkligen varit populärt i århundraden. Det franska lyxföretaget har sålt resväskor och läderprodukter sedan 1854 och har successivt utvidgat sitt sortiment till färdigkläder, skor, klockor, smycken, solglasögon och till och med böcker. Men märkets mest populära produkt är utan tvekan handväskor, och ju mer sällsynta desto bättre.

Dock bör samlare av vintage-Vuitton vara på sin vakt: det finns gott om kopior där ute.

Shoppa du efter vintageväskor på rätt sätt?

1. Louis Vuitton-logotypen

Den karakteristiska LV-logotypen skapades för över ett sekel sedan för att försöka bekämpa produktionen av förfalskningar (vilket var ett problem, även på den tiden!). Logotypen lutar aldrig, suddas ut eller har suddiga kanter. Monogrammet kommer heller aldrig att vara korsat med stygn, veck eller lås.

Alla Louis Vuittons vintageväskor (utom några mycket gamla) har LV-monogrammet på läderduken, vilket är symmetriskt från sida till sida. Det kan vara upp och ner, men endast i vissa fall, som i fallet med Speedy-modellen. I så fall bör du notera att det finns en enda bit läder som lindar från framsidan till baksidan, vilket gör att LV-monogrammet ser upp och ner ut.

Det innebär att en original Louis Vuitton Speedy-väska bör ha ett upp och ner-vänt LV-monogram på baksidan och ingen söm längst ner. Lita aldrig på väskor som har två bitar läder som är sydda ihop!


2. Ursprung

När du kontrollerar väskans ursprung, oroa dig inte om du ser "Made in USA" eller ett annat land som inte är Frankrike. LV har producerat väskor som är tillverkade i Spanien, USA, Italien och Tyskland. Många tillverkas faktiskt i Kina idag! Så om du tror att din vintage Louis Vuitton-väska är falsk bara för att den inte är tillverkad i Frankrike, oroa dig inte.

3. Läder & Handtag

För att avgöra om din vintage Louis Vuitton-väska är falsk, observera noga materialet.

Det läder som används för vintage Louis Vuitton-väskor är något mörkare än de samtida. Vissa genuint autentiska väskor är också tillverkade med belagd canvas – kanten är dock av läder. Känn på det: läderkanten bör vara torr. Om beröringen ger dig en oljig eller hal känsla kan du möta en förfalskning.

Dessutom kommer inte LV-väskor med kantband inslagna i papper, polyeten eller mjukt papper. Bara de förfalskade har dessa omslag. Detta görs för att säkerställa att materialet inte eroderar eller bleknar och att sömmarna inte lossnar.

Ett annat avslöjande är skuggan på handtagen. Lätta läderhandtag tenderar att mörkna på insidan. Om ditt vintage handtags lätta delar fortfarande är ljusa på insidan är det förmodligen falskt. En liten slitage indikerar ett äkta läderhandtag.


4. 
Foder & Sömmar

Originalfodren i Louis Vuitton är aldrig, någonsin, mörkbruna. De varierar i nyanser från grått till alcantara. Ursprungliga vintageväskor kommer inte ha mockafodring, även om det ibland finns bomullsfoder beroende på modellen. Neverfull Damier Ebene Canvas-väskor är historiskt fodrade med rött mikrofiber.

Om du överväger en specifik väska, gör din research, eftersom varje väska har ett annorlunda och karakteristiskt foder. Lägg särskilt märke till detaljer som förfalskare ofta bortser från, som att kontrollera om ett visst foder faktiskt användes det år väskan tillverkades.

Sömnad är en uppgift som LV utför till perfektion. Det innebär att alla sömmar kommer vara helt raka och jämna. Antalet sömmar kommer inte att ändras. Till exempel kommer det på autentiska Louis Vuitton Alma, Speedy och Neverfull-väskor att finnas exakt fem sömmar över varje flik där handtagen är säkrade. Inte mer, inte mindre. Det bör inte finnas någon fram-och-tillbaka eller zigzag-sömnad. Om det finns det, blir du lurad till en medioker kopia av en riktig Louis Vuitton-väska.


5. Blixtlås 

Ett enkelt sätt att avgöra om din vintage Louis Vuitton-väska är falsk är genom att observera blixtlåsen.

Äldre Louis Vuitton-väskor bör ha dragkedjor med märket Talon eller Eclair, inte de LV-dragskonor som används idag. Hårdvaran i allmänhet på en äkta Louis Vuitton ser aldrig snål eller billig ut. Om den är defekt – eller ännu värre, tillverkad av plast – är väskan utan tvivel falsk.

Glöm inte att kontrollera LV-logostämpeln på blixtlåsdragskonan. Den bör ha en skarp och tydlig framtoning. Framförallt är Louis Vuittons beslag vanligtvis i mässing, gyllene mässing eller silverfärgad metallnyans (med vissa undantag som har matta ytbehandlingar).


6. Datumkoder

Datumkoden kan fastställa äktheten hos din vintageväska. Men tänk på att inte alla handväskor med datumkoder är äkta, och inte alla handväskor utan kod är falska. De flesta genuina Louis Vuitton-väskor bör ha en datumkod och ett serienummer, men inte en modellnummer.

Datumkoden består av 6 tecken. Från vänster är de första 2 tecknen bokstäver och de återstående 4 tecknen är siffror. Louis Vuitton-väskor från början av 80-talet hade endast tre eller fyra siffror. De som tillverkades i slutet av 80-talet hade 3-4 siffror följt av två bokstäver. Vissa vintagehandväskor har en bokstav följt av 5 siffror.

Från 90-talet bestod datumkoderna av två bokstäver följt av fyra siffror. De första två bokstäverna berättar om ursprungslandet. Siffrorna berättar månad och år för tillverkningen.

Sedan januari 2007 har Louis Vuitton antagit ett annat serienummersystem. Istället för att den första och tredje siffran anger månaden, betyder det nu veckan på året då väskan tillverkades.


7. Stämpel & Typsnitt

Ett av de mest påtagliga sätten att avgöra om din vintage Louis Vuitton-väska är falsk är att kontrollera detaljerna i Louis Vuittons stämpel. Det använder ett karakteristiskt typsnitt. Det har en perfekt rund och bred O i Vuitton. L:et har en särskilt kort svans och de två T:na i Vuitton rör nästan vid varandra. Bokstaven för det land där väskan tillverkades bör vara en versal.


8. Etiketter & Kort

Om din vintageväska har originaletiketter, se till att de kommer i par. De bör vara elfenbensvita med mörkbruna bokstäver och en svart streckkod. De kommer aldrig vara gula, och de kommer inte heller ha en plastig, rund LV-vit etikett som vissa förfalskningar ibland har. En etikett kommer att säga "Louis Vuitton" och materialet den är tillverkad av. Den andra etiketten kommer att ha modellnumret, väskans korrekta franska namn och streckkoden.


9. Dustbag

Vintageväskor kommer definitivt i en skyddspåse av 100% bomullsfleece (fram till 2004), med snyggt avslutade sömmar. LV-präglingen på den är mycket liten och mörk. Om det finns en antydan till rött, text eller andra krumelurer – då är den väskan inte äkta. Och om din vintage Louis Vuitton-väska är falsk kommer skyddspåsen att innehålla billigt material, som nylon.


10. Pris

Ett annat sätt att avgöra om din vintage Louis Vuitton-väska är falsk är priset. Var försiktig om väskan verkar vara alldeles för prisvärd. Oavsett om det är en liten axelväska eller en stor tote, så kommer inget från Louis Vuitton vara billigt! Faktum är att de ursprungliga butikerna för det franska varumärket aldrig har försäljning, rabatter eller grossistdistributioner. Kostnaden för Louis Vuitton-produkter är konstant året runt, vilket speglar deras starka marknadsvärde. Och faktiskt kan du mycket väl upptäcka att vissa sällsynta LV-vintageväskor är dyrare än nya.


Äkta väskor från Louis Vuttion hos Soleplus
Hos Soleplus genomgår varje Louis Vuitton-väska en noggrann äkthetskontroll. Med vår djupa expertis och långa erfarenhet kan vi med stolthet garantera äktheten på varje produkt vi säljer. Vi förstår vikten av att erbjuda våra kunder exklusiva och genuina produkter från Louis Vuitton, och vår dedikation till äkthetssäkring är en kärnprincip för vår verksamhet. När du handlar med oss kan du vara trygg i vetskapen att varje Louis Vuitton-väska från Soleplus är autentisk och av högsta kvalitet. Vi strävar efter att erbjuda en oslagbar kombination av lyx och tillförlitlighet till våra kunder.

 
 
REA
 
 
REA
 
 
 
 
REA

Gå med i vårt nyhetsbrev

Bli en del av Soleplus ⭐

Låt oss hålla kontakten!

Prenumera på vårt nyhetsbrev för att få information om kommande kampanjer och erbjudanden först!

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på kontakt@soleplus.se